STRUČNI SKUP: TUČEPI & MAKARSKA RIVIJERA DESTINACIJE ODRŽIVOG TURIZMA

Prvi stučni skup s temom održivog turističkog razvoja na produčju rivijere

STRUČNI SKUP: TUČEPI & MAKARSKA RIVIJERA DESTINACIJE ODRŽIVOG TURIZMA

Tučepi, 18. listopada 2018. – Na poziv Općine Tučepi, agencija za organizaciju događanja i doživljajni turizam, EX-ALTO d.o.o. iz Zagreba organizirala, ovog četvrtka u hotelu TUI BLUE Jadran, u Tučepima stručni skup ”Tučepi & Makarska rivijera – destinacije održivog turizma”

Uz predstavnike lokalnih vlasti Tučepi, turističke zajednice, predstavnika i hotelijera iz Tučepi, u skupu su sudjelovali i gosti s cijele makarske rivijere: uprava WOT Hotels Croatia Nikolina Misir i Damir Lukić, Jakša Medić, predsjednik uprave Hoteli Baška Voda, Zrinko Kamber, predsjednik uprave Medora hoteli i ljetovališta, direktori turističkih zajednica općina Podgora i Baške vode, kao i organizatori Makarska Jazz Festivala, i mnogi drugi.

Tema skupa je uz održivost obuhvatila i organizaciju turističkih događanja, njihovu mjerljivost, uspješnost i učinkovitost. Isatknuti su ciljevi koji bi se trebali i mogli ostvariti za dalji razvojem doživljajne ponude Tučepi, ali i cijele Makarske rivijere kao što su pravodobno planiranje, proširenje tematskih sadržaja iz jednog mjesta na rivijeri na cijelu rivijeru i transparentni rad na jedinstvenom kalendaru događanja za cijelo područje Makarske rivijere.

Nikolina Misir, direktorica World Of TUI Hotels Croatia istaknula je kako je zadovoljna rezultatima sezone. TUI BLUE Jadran je nov proizvod i s još puno potencijala za rast osobito u razdoblju van glavne sezone. Na prosječnu cijenu sobe hotela visoke kategorije utječe sama lokacija, ali i destinacija u cjelini, stoga je aktivnija suradnja hotela s predstavnicima lokalne zajednice nužnost za podizanje kvalitete cijele destinacije i vrijednosti.

Jakša Medić, predsjednik uprave Hoteli Baška Voda nije štedio riječi:
Zahvalan sam za pozivu na ovaj stručni skup i vrlo interesantno druženje s kolegama s rivijere u prekrasnom ugođaju hotela Jadran u Tučepima. Podržao sam skup i aktivno sudjelovao jer vjerujem kako svi sudionici u destinaciji moraju biti otvoreni za komunikaciju s kolegama, lokalnim partnerima i zajednici, osobito za nove ideje, promišljanja, inicijative. Ponajveća očekivanja za proaktivnu komunikaciju imam od tijela lokalne uprave i samouprave jer je njihova odgovornost za dobrobit zajednice najveća. Moje je poruka svima koji donose odluke u kreiranju turističke politike da moraju biti hrabri, dosljedni, imati viziju i biti dosljedni u njenom provođenju. Osobno se zalažem da svi zajedno proradimo na ponovnom oživljavanju Makarske rivijere kao destinacije. Zajedno smo jači, a takvu snagu od nas i tržište zahtijeva.

Zrinko Kamber, predsjednik uprave Medora hoteli i ljetovališta iz Podgore, potvrdio je:
Nikad nije kasno za zajedničke projekte! Mi smo u Medora hotelima svjesni potrebe razvoja zajedničkog brenda Makarske rivijere i tome ćemo dati veliki značaj i potporu. Ovo je bio vrhunski skup sa odličnim moderatorom uz vrlo konstruktivnu raspravu svih sudionika – ukratko događaj tjedna! Hvala organizatorima, svim panelistima i prezentatorima na ugodnom i korisnom druženju.
Sada kada je ovaj mali, ali možda najteži korak iza nas, veseliti će nas nastaviti inicijativu i konkretnije raditi na pojedinim konkretnim temama, pa najavio nastavak skupa uskoro u Podgori.

Projekt ”Sakralno-turistička ruta Tučepi” predstavili su u jednako dobro posjećenom drugom dijelu skupa Ivan Samardžija i Ivan Tomeljak (Heritage Go Pro d.o.o., Split), a načelnik Općine Tučepi Ante Čobrnić pozvao je sve lokalne partnere na provedbu živih dijelova projekta koji može biti jedinstvenom platformom za razvoj održivih doživljajnih sadržaja u destinaciji Tučepi, a atraktivan cijeloj Makarskoj rivijeri.