Pokret Za Radost u Avenue Mall-u

Projekt Pokret za radost prepoznali su građani diljem Hrvatske i priključili se vježbanju te mjerenju tjelesne spreme. Time su dobili procjenu svojega zdravstvenog stanja i preporuke za daljnje oblike tjelovježbe.

Promjenjivo rujansko vrijeme okupilo je brojne građane da se odazovu raznovrsnim programima i aktivnostima u zagrebačkome trgovačkom centru Avenue Mall, u subotu i nedjelju, 13. i 14. rujna 2014., u okviru projekta Pokret za radost.

Cilj je projekta Pokret za radost, koji organizira Coca-Cola HBC Hrvatska u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, promicanje zdravih životnih stilova i važnosti redovitoga kretanja te poticanje građana na vježbanje i rekreaciju. Projekt je ujedno dio službenoga programa Grada Zagreba i uvod u brojne aktivnosti kojima se hrvatska metropola i ove godine uključuje u obilježavanje Europskoga tjedna mobilnosti, manifestacije koja se održava od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske unije.

Završnica Pokreta za radost započela je u subotu novim izdanjem gradske utrke Urban Challenge i vježbama razgibavanja. U nedjelju su se svi okupljeni imali prigodu okušati u parkouru, nordijskome hodanju, aikidu, M-Danceu, trbušnome plesu i plesu hip-hop, a program je završio koncertom grupe Vatra. Uime Kineziološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu projekt je došao podržati dekan dr. sc. Damir Knjaz, a stručnjaci s fakulteta i promicatelji projekta svim su zainteresi ranim posjetiteljima mjerili tjelesnu spremu, odnosno indeks tjelesne mase, postotak masnoće u tijelu, krvni tlak i broj otkucaja srca u mirovanju čime su procijenili trenutno zdravstveno stanje ispitanika i davali preporuke za daljnji oblik kretanja i tjelovježbu.