Sportsko ruho zagrebačkoga Bundeka – PARKiranje 04

Jedan od najljepših zagrebačkih parkova tijekom dvodnevnoga programa projekta PARKiranje – Pokret za radost postao je mjesto tjelovježbe, sportskoga i rekreacijskoga druženja te dobre zabave na svježemu zraku. Podržali su ga brojni građani i poznate osobe

Zagreb, 15. rujna 2013 – Brojni Zagrepčani i poznate osobe tijekom ovoga su vikenda tjelovježbom, druženjem i dobrom zabavom na svježemu zraku došli podržati projekt PARKiranje – Pokret za radost. Njime se potiče boravak građana u parkovima i na otvorenome te kretanje, tjelovježba i zdravi životni stilovi. Organizator je Coca-Cola HBC Hrvatska u suradnji s tvrtkom Ex-Alto, a okosnica projekta bili su nova izdanja gradske utrke Urban Challenge, program PARKiranje te konvencija o aerobiku na otvorenome koja se već treću godinu održava na Bundeku.

Tijekom dvodnevnoga su se programa, 14. i 15. rujna, Zagrepčani na Bundeku imali prigodu okušati u brojnim sportsko-rekreacijskim aktivnostima koje promiču kretanje i tjelovježbu. Program je, među ostalim, uključivao besplatne sate zumbe, trbušnoga plesa i nordijskoga hodanja, a građani su se mogli okušati i u nekim egzotičnijim programima vježbanja poput Masala Banghre, koja je nastala na temeljima indijskoga narodnog plesa, te prvi put vidjeti Bokwu, novu tjelovježbu čija je popularnost u svijetu sve veća.

Želja je organizatora bila predstaviti što više različitih sportova te tjelovježbu na taj način učiniti privlačnom i pristupačnom svima te pokazati da su zdravi i aktivni životni stilovi jednostavni i da ne trebaju biti bauk. To potvrđuju i preporuke u posebnoj knjižici nazvanoj Pokret za radost koja je izdana u okviru projekta. Knjižica je podijeljena posjetiteljima projekta, bit će dostupna u novome izdanju časopisa Men’s Health te na mrežnoj stranici Coca-Cole HBC Hrvatska. Projekt je drugu godinu zaredom podržao i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Cilj je projekta, koji bi se narednih godina trebao širiti u druge hrvatske gradove, ali i izvan granica Republike Hrvatske, do 2020. godine pokrenuti barem 20 posto stanovništva.

Projekt PARKiranje – Pokret za radost naišao je na sjajan odziv Zagrepčana. Vježbači koji su se došli okušati u nečemu novom i slučajni prolaznici koji su se odlučili vježbati, roditelji koji su doveli djecu na organizirane aktivnosti, zaigrana djeca – svi su proveli ugodne i aktivne trenutke na svježemu zraku. Za sportski program bio je zadužen Mario Valentić, a svoju su podršku zdravlju i kretanju došle dati i voditeljice Marijana Batinić i Korana Gvozdić, glumice Marijana Mikulić i Kristina Krepela, pjevačica Žanamari Lalić te plivač Alexei Puninski.

Facebook-logo